Liefde in de bibliotheek

Houden vanNaar aanleiding van de Jeugdboekenweek 1999 wordt in tientallen Vlaamse openbare bibliotheken "Hartentroef" georganiseerd, een jongerenproject rondom het thema 'Houden van'. Het project is bedoeld voor 14 tot 18-jarigen, gaat op zaterdag 10 april in Moorslede van start en zal een jaar lang lopen - tot maart 2000. In totaal werken 34 bibliotheken en  15 jeugdschrijvers mee.
Het thema wordt ruim geïnterpreteerd. "Hartentroef" handelt niet uitsluitend over liefde, verliefdheid of erotiek, maar ook over andere zaken waar jongeren hun hart aan ophalen: sport, muziek, huisdieren, vriendschap enzovoort.
Meewerkende bibliotheken kiezen uit een lijst drie of vier schrijvers die op diverse locaties (de bib zelf, maar ook een jongerencafé, het park, een zwembad,... ) jongeren ontvangen. De schrijvers kunnen voorlezen uit eigen werk, maar ze kunnen ook gewoon wat praten met de jonge lezers, schrijftips geven of een schrijfsessie organiseren. Na afloop is er voor de deelnemers de mogelijkheid om allerlei workshops te volgen: tatoeage, graffiti, theater, rappen, enzovoort.
"Hartentroef" gaat in première op 10 april om 13u30 in Moorslede met Gerda van Erkel, Brigitte Minne, André Sollie en Gil vander Heyden. Omdat de bibliotheek in Moorslede bovendien tien jaar oud is, gaan illustratoren, schrijvers, recensenten, bibliothecarissen en lezers diezelfde avond samen uit de bol op een Studio Brussel-fuif in de sporthal van Moorslede (vanaf 20 uur).André Sollie
Eveneens op 10 april presenteert de Openbare Bibliotheek van Edegem de première van haar "liefdestocht". Vanaf 15 uur kun je mee op stap langs de liefdesroute om poëzie op de onwaarschijnlijkste plaatsen te ontdekken. De wandeling is ongeveer 4 kilometer lang. Een liefdestochtboekje wijst de weg. De liefdesroute is open tot 9 mei. Het vertrekpunt is aan het Oud Gemeentehuis op het Gemeenteplein in Edegem. Boekjes kunnen tijdens de openingsuren worden afgehaald in de bib van Edegem, Hovenierstraat 55; tijdens de weekends en op woensdagmiddag is dat in het Oud Gemeentehuis zelf.
ER
Inlichtingen: 
Openbare Bibliotheek van Moorslede: 051/77.10.57. 
Openbare Bibliotheek van Edegem: 03/289.23.50 of 03/449.30.35.


Terug
Copyright © De Morgen                     8 april 1999.