Bezige beestjes in huis

Kris Struyf - Ill. Debroux 
Clavis/Mozaïk - 595 fr. - 9j.+

ZilvervisjeWie een tijdje geleden naar Planckendael geweest is, zal zich zeker de educatieve tentoonstelling over allerlei griezels in ons huis herinneren. Je kon er in alle kamers van een huis ronddolen en kennis maken met deze kleine huisgenoten.
   "Bezige beestjes in huis" gebruikt hetzelfde stramien. Het boek is opgedeeld in verschillende kamers en behandelt de insecten, spinnen en kleine zoogdieren die er (ongevraagd) leven.
   Een boek boordevol informatie voor wie meer wil weten over muggen, vliegen, zilvervisjes, vlooien, mijten, spinnen en andere engerds met grappige illustraties en macro-opnames van de dieren zelf.

Terug

Copyright © De Viervoeter                     oktober 1998.


Heksenliefde

Nanda Roep 
Leopold - 499 fr. - 9j. +

HeksenIn Toms straat komt een nieuwe buurvrouw wonen. Na een eerste pijnlijke ontmoeting komt Tom samen met meester Hans tot de conclusie dat het om een heks gaat. Als die later een tovenaar als overbuur krijgt, is het hek pas goed van de dam. Het wordt hoogst onveilig in de straat want Klittenkop en Kloterik slingeren niet alleen originele scheldwoorden naar elkaars kop, ook allerlei onsmakelijke brouwsels.
   Meester Hans vindt het allemaal prachtig! Niet alleen heeft hij nu een goede reden om veel bij Tom op bezoek te komen (hij heeft een oogje op diens mama), maar hij is bovenmatig geïnteresseerd in alles wat met tovenarij te maken heeft.
   Dit is pure ontspanningslectuur. Net als de liefdesdrank die in het verhaal gebrouwen wordt, is ook dit boek een ideale cocktail: grappig, spannend, veel actie, spetterende scheldwoorden, veel magie, tovenarij en daarbovenop een vleugje romantiek.
Terug

Copyright © De Viervoeter                     oktober 1998.